Bij Pareyn Schoenen worden uw schoenen bij de aankoop steeds behandeld met een speciale vochtwerende spray. Het is aanbevolen deze behandeling maandelijks te herhalen. Tracht uw schoenen éénmaal per week te poetsen met schoensmeer. Schoensmeer gaat het uitrogen van uw schoenen tegen en houdt zo het leder soepel en aangenaam om dragen. Het schoensmeer niet te dik aanbrengen zodat het leer kan blijven ademen.Vuile schoenen zo snel mogelijk reinigen (resten van vuil of modder zeker verwijderen vooraleer ze weg te zetten) en laten drogen vooraleer ze te poetsen.

Draag kwaliteitsvolle lederen schoenen. Draag ze liefst maximaal één dag en doe de volgende dag een ander paar aan, zodat uw schoenen 24 uur rustig kunnen drogen. Normale voeten zweten een borrelglaasje per dag. Lederen schoenen voeren dit vocht optimaal af, beter dan kunststof schoenen met ventilatiesysteem. Het vocht dat in het leder zelf terechtkomt, kan enkel op een geleidelijke manier worden afgevoerd. Droog uw schoenen daarom op een zekere afstand van de verwarming, want wanneer leder te snel wordt gedroogd verliest het soepelheid en wordt het breekbaar. Door regelmatig uw schoenen te wisselen wordt de levensduur sterk verlengd en hebt u meer plezier van uw investering.

Klittenband sluitingen kunnen best gesloten bewaard worden, zo behouden ze het beste hun kracht.

Wanneer er door regen of sneeuw veel vocht in het leder van je schoenen is gedrongen, laat ze dan niet drogen boven de verwarming, dat doet het leder uitdrogen en vermindert de levensduur ervan. Zet ze op een droge plaats op kamertemperatuur en steek er krantenpapier of een droog stuk stof in, dat u regelmating (na enkele uren) ververst. Haal de inlegzolen er uit indien mogelijk. Ook veters die te snel worden gedroogd worden hard en sneller breekbaar.

Om uw schoenen mooi in vorm te houden kan u er speciale schoenspanners in steken, deze zijn te koop bij Pareyn Schoenen. Ze bestaan in vele vormen en materialen maar zijn meestal universeel zodat ze in alle schoenen van uw maat passen.

Bij Nordic Walking maakt u, naast de benen, ook actief gebruik van armen,
schouders en heupen. Door gebruik te maken van speciale wandelstokken
worden hierbij 90% van onze spieren aangesproken.

* het is 40% effectiever dan wandelen
* het ondersteunt en verbetert onze rechtopstaande houding
* het activeert de ademhaling
* het verbetert het zuurstofgebruik in ons lichaam
* het is goed tegen stress (u beoefent het tenslotte in de vrije natuur)
* het herstelt de balans tussen lichaam en geest